Nieuwsbrief nr 1 Christenunie de Langstraat
Nieuwsbrief no.1 5 november 2008
1 Waarom nieuwsbrief
Zoals eerder aangekondigd hierbij dan de eerste nieuwsbrief van de lokale afdeling van de ChristenUnie De Langstraat.
Het doel dat wij als lokaal bestuur hiermee nastreven is om u als lid van de ChristenUnie beter en vaker te informeren over de lokale politiek en de rol die de ChristenUnie hierbij speelt.
Wij willen u op de hoogte houden over lokale actualiteiten die ons allemaal in meer of mindere mate raken en hopen hiermee uw betrokkenheid bij de regionale en plaatselijke politiek te vergroten.
Ten slotte is politiek bedrijven niet anders dan het goed willen doen voor de burgers van dit land, deze provincie en ook lokaal het dorp of de stad waartoe we behoren. Daarbij steeds voor ogen houdende te willen handelen als een goede rentmeester over Gods schepping.
Daarbij is het helaas ook zo dat we in de dagelijkse politieke realiteit soms voor zeer moeilijke keuzes staan. Want politiek bedrijven is ook samenwerken met partijen die een andere kijk op het leven hebben. Hierdoor moet je regelmatig onderhandelen om die punten voor elkaar te krijgen waar je echt geen water bij de wijn kunt doen. Zaken die je Christen zijn ten diepste raken.
Regelmatig wordt de ChristenUnie verweten betuttelend bezig te zijn en de klok terug te willen draaien in, zo wordt gezegd, sterk bevochten rechten en verworvenheden. Niets is minder waar want soms blijken die verworvenheden helemaal niet zo goed uit te pakken voor een groot deel van de mensen.
Het is niet zo moeilijk om voorbeelden te bedenken over de rol die de regionale en plaatselijke politiek in dergelijke situaties vervult. Van koopzondagen tot bijzonder onderwijs en jeugdzorg en van de inrichting en het beheer van de openbare ruimte tot het openbaar vervoer en de begraafplaatsen. Bij dergelijke vraagstukken is het soms lastig keuzes te maken. Waar doe je goed aan en wie help je waarmee en wie doe je onbedoeld tekort?
De politieke realiteit bepaalt dat er daarbij samengewerkt moet worden met andere partijen in een coalitie. Partijen die vanuit een andere inspiratie politiek bedrijven, dit maakt het realiseren van eigen doelstellingen niet altijd eenvoudig.
In de gemeente Waalwijk zijn een aantal zeer betrokken mensen van de ChristenUnie actief die dagelijks verantwoordelijkheid willen dragen om op deze moeilijke vragen een antwoord te zoeken en invulling te geven aan de keuzes die daaruit voortvloeien.
Zowel op bestuurlijk niveau in de positie van onze wethouder Jan van Groos als wel op het niveau van raadslid. In deze laatste functie doen de heren Wim Dekker, Leo van Helden en Willem van Veelen hun uiterste best om als gedreven volksvertegenwoordiger richting te geven aan deze keuzes en u daarbij als kiezer en ChristenUnie lid naar beste eer en geweten en geïnspireerd door Gods woord te vertegenwoordigen.
Deze mensen kunnen het echter niet alleen in hun uppie. Om die reden is er daarom ook een toegewijde steunfractie die de raadsleden met raad en daad bijstaat bij het nemen van politieke beslissingen. Tot slot vervult het lokale partijbestuur een rol om werkbare faciliteiten te verschaffen. Ook vervult het bestuur een belangrijke rol om de contacten tussen leden, fractie, wethouder en externe personen en partijen te verstevigen om de lokale positie van de ChristenUnie te versterken.
Echter, al deze inspanning van een kleine groep ten spijt, uw steun, betrokkenheid en support blijft daarbij onmisbaar. Sterker nog u als ChristenUnie-lid vormt de basis van de partij. Zonder leden geen politieke vereniging.
De belangrijkste steun die u kunt bieden is door de mensen die dagelijks in de politieke arena staan te gedenken in uw gebed. Daarnaast zijn er nog tal van andere mogelijkheden. Op een later moment zullen wij u graag verder informeren op welke wijze, hoe bescheiden ook, u een bijdrage zou kunnen leveren om het plaatselijke geluid van de ChristenUnie uit te dragen.
Namens het lokale bestuur van de ChristenUnie groet ik u,
In Christus verbonden,
Rob Hendriks
Bestuurslid: PR-Communicatie
2 Column van Jan van Groos
Jan van Groos verzorgt met regelmaat in deze nieuwsbrief een column geïnspireerd vanuit zijn dagelijkse praktijk als wethouder van de gemeente Waalwijk.
Complexi-tijd
Wat mij het meest verrast heeft sinds mijn start als wethouder en waarover ik mij nog regelmatig verbaas, is de enorme complexiteit van een gemeentelijke organisatie. Mensen zijn geneigd om de gemeente steeds te vergelijken met het bedrijfsleven en dan komt de gemeente er steevast minder goed vanaf. En dat is naar mijn mening vaak niet terecht. De gemeente is een bedrijf met de ‘ramen open’. Alles wat fout gaat, wordt breed uitgemeten, ligt op straat. Terwijl bedrijven de mogelijkheid hebben om de vuile was zoveel mogelijk binnen te houden. Er zijn ook allerlei onterechte vooroordelen ten aanzien van ambtenaren. Ik werk samen met zeer gedreven en deskundige mensen. Jammer genoeg gaat er wel eens wat mis. Het blijft mensenwerk. Een gemeente levert meer dan 300 zeer diverse producten en diensten zoals paspoort en rijbewijs, afvalinzameling, vergunningaanvragen, inburgering, gehandicaptenparkeerkaart, handhaving, ongediertebestrijding, riolering en onderhoud wegen. U vindt ze allemaal op www.waalwijk.nl
Daarnaast worden diverse voorzieningen in stand gehouden of ondersteund zoals zwembad, sporthal en andere sportaccommodaties, bibliotheek, muziekschool, theater en scholen. Veel zaken gaan goed en vallen daarom niet op. Maar het is ook vaak veel ingewikkelder dan onze inwoners denken. Een simpele vraag of iemand een strook grond naast het huis mag kopen, moet aan diverse mensen en afdelingen worden voorgelegd. Vragen die beantwoord moeten worden zijn: maakt het deel uit van de groenstructuur, liggen er kabels en leidingen, kunnen we de daaromheen liggende gebieden goed onderhouden, hebben we de grond nog nodig voor andere projecten. Het duurt dus even voordat een antwoord hierop kan worden gegeven. Voor sommige bouwvergunningaanvragen moet onderzoek worden gedaan naar verkeer, flora en fauna, geluid, bodem, archeologie, externe veiligheid en dergelijke. Ook dat vraagt tijd.
Helaas valt het ook niet mee om aan alle wensen te voldoen. De overheid heeft ook niet voor alle problemen een oplossing en is ook niet voor alles verantwoordelijk. We doen ons best en blijven bezig om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Onder mijn verantwoordelijkheid worden op dit moment 50 verordeningen doorgelicht om te bezien of het een stuk eenvoudiger kan (deregulering). Daarover gaan we ook in gesprek met het bedrijfsleven. De ingewikkelde regelgeving toont aan hoe complex het vaak is.
3 Van de voorzitter
Een terugblik
Op 14 december 2006 is door de Algemene Ledenvereniging van onze kiesvereniging een nieuw bestuur gekozen, bestaande uit vier leden. Waar houden we ons als bestuur nu zoal mee bezig? In twee woorden: instandhouding kiesvereniging. We zorgen ervoor dat de fractie zijn werk kan doen, dat er ledenvergaderingen worden gehouden, dat de ChristenUnie aan de verkiezingen mee kan doen, dat de leden weten wat er speelt en zich betrokken gaan voelen enz.
Om maar eens wat aantallen en vergaderingen te noemen: Sinds 9 januari 2007 zijn we als bestuur zestien keer bijeen geweest, waarvan vier keer met de leden (de ledenvergaderingen) en een keer met de fractie.
Daarnaast bezochten een of meerdere bestuursleden de vergaderingen van de provinciale kiesvereniging, de landelijke inspiratiedag van 27 september jl., fractie- en raadsvergaderingen en de bijeenkomsten van de werkgroep communicatiebeleid. Ook in tijden van politieke onrust of crisis heeft het bestuur een taak. Zo voerden we gesprekken met de fractieleden en mogelijke coalitiepartijen na het vallen van het college van B&W van Waalwijk ter voorbereiding op de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie. Het zijn veelal werkzaamheden die zich op de achtergrond afspelen maar relevant zijn om als ChristenUnie te kunnen voortbestaan. En dan hebben we het nog niet eens over de vele e-mails en telefoontjes tussen bestuur en fractieleden rondom een veelheid van thema’s.
Momenteel zijn we onder andere bezig met de volgende zaken:
- voorbereiden van de ledenvergadering op DV 24 november a.s. aanvang 19.15 uur in Elzenhoven;
- maken van een planning ten behoeve van onze deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen op DV 3 maart 2010;
- commissie instellen die aan de slag gaat met een kandidatenlijst
- commissie instellen die aan de slag gaat met een verkiezingsprogramma
- commissie die aan de slag gaat met een campagneplan.
- Supporten van de waterschapsverkiezingen
We zijn van plan om voor onderdelen van genoemde taken leden te vragen om een steentje bij te dragen. Als u denkt met uw expertise of praktische hulp, hoe bescheiden ook, een bijdrage te kunnen leveren dan hoor ik dat graag van u.
Namens het bestuur,
Jan Lam, voorzitter.
T: 0416 – 28 23 28 (’s avonds).
4 Waterschapsverkiezingen
Van 13 tot 25 november worden bij de waterschappen in Nederland de waterschapsverkiezingen gehouden. Iedere stemgerechtigde ontvangt per post een stembiljet en kan hiermede schriftelijk zijn/haar stem uitbrengen.
Voor het eerst vinden de verkiezingen plaats via lijsten. Het lijstenstelsel houdt in dat iedere geregistreerde belangengroepering (partij) een lijst met kandidaten indient.
In Brabant doet de ChristenUnie mee in het waterschap "Brabantse Delta" (een gebied tussen Bergen op Zoom en Tilburg/Waalwijk) en in het waterschap "Rivierenland". Het Land van Heusden en Altena behoort tot dit waterschap, dat zijn hoofdkantoor in Tiel heeft.
In de andere Brabantse waterschappen konden we helaas geen kandidaten vinden en doen we dus niet mee.
Onderstaand de kandidatenlijst voor het waterschap " Brabantse Delta"
Waterschap Brabantse Delta
1. J.C. Dorr (Hans) Sprang-Capelle
2. J. Oskam (Jan) Zevenbergen
3. A.B.J. Blommerde (Arno) Bergen op Zoom
4. L. Klop (Lysette) Tilburg
5. R.L. Riley (Remsy) Breda
6. P.W. Boelhouwers (Peter) Dinteloord
7. J. Vreugdenhil (Joost) Sprang-Capelle
8. M. van Langevelde (Rinus) Oosterhout
9 J.S. van der Ploeg (Jacob) Dinteloord
Even voorstellen: Hans Dorr
Nu ik gekozen ben als lijsttrekker voor de waterschapsverkiezingen is het goed om mezelf wat nader te introduceren. Mijn naam is Hans Dorr, geboren in Eindhoven, 59 jaar, getrouwd en vader van drie dochters en grootvader van met elkaar 8 kleinkinderen.
Mijn opleiding vond plaats in Eindhoven en op de HTS in ’s-Hertogenbosch richting Weg-en waterbouw. Na mijn studie heb ik steeds mijn werk gevonden langs de waterkant in dienst van een tweetal aannemingsbedrijven. Mijn praktische opleiding kreeg ik in de Oosterschelde bij de bouw van de (Hans Dorr – lijsttrekker) stormvloedkering, waaraan ik 11 jaar heb meegewerkt.
In diverse functies kwam ik later steeds in aanraking met de uitvoerende organisaties van de waterschappen. Meestal in de verhouding opdrachtnemer-opdrachtgever. Laatstelijk als directeur van een specialistisch aannemersbedrijf op het gebied van kust- en oeverwerken. In die functie heb ik ook ervaring opgedaan met financiën, algemeen management en sociale aspecten van het bedrijfsleven. Mijn werkzaamheden beperkten zich geografisch niet tot Nederland, maar hadden plaats op veel locaties in en buiten Europa.
Sinds 2004 ben ik als zelfstandig adviseur werkzaam. Drie jaar was ik als interim- en crisismanager werkzaam op Curaçao, daarna als waterbouwer voor de dijkverzwaringen in Zeeland.
Waterbouw is mijn vak en mijn hobby. Steeds heb ik meegewerkt aan innovaties, heb ik in allerlei werkgroepen mijn steentje bijgedragen aan de ontwikkeling van de waterbouw en aan de activiteiten om de waterbouw in binnen en buitenland op de kaart te zetten. Allerlei bestuurlijke aspecten kwamen daarbij ook aan de orde.
De ervaring die ik heb opgedaan kan goed ingezet worden in een functie in het bestuur van het waterschap. Met de brede ervaring op technisch, organisatorisch, financieel en bestuurlijk gebied verwacht ik een goede, positieve en praktische inbreng te kunnen hebben in het bestuur van het waterschap.
Zeker in deze tijd, waarin grote keuzes moeten worden gemaakt met betrekking tot veiligheid, beheer en inrichting van het water zie ik mezelf als de praktijkman, die op basis van de beginselen van de ChristenUnie een waardevolle bijdrage kan leveren.
Als actief belijdend Christen ben ik voorzitter van de kerkenraad van de Christelijke Gereformeerde Kerk van 's Gravenmoer. Daarnaast ben ik voorzitter van de christelijke muziekvereniging Crescendo te 's Gravenmoer. Beide nevenfuncties geven veel voldoening en veel contacten buiten de wereld van het water.
Hans Dorr, lijsttrekker Waterschapsverkiezingen Brabantse Delta
5 Van de raadsfractie:
Begraafplaatsen.
De inrichting en het beheer van de begraafplaatsen hebben op dit moment volop de aandacht van het gemeentebestuur. Met name de vraag of er in de wat verdere toekomst voldoende capaciteit blijft in de huidige woonkernen en op welke wijze er in de toekomst begraven kan en mag worden hebben daarbij de aandacht. De druk op de openbare ruimte is groot, de begraafplaatsen vormen hierop geen uitzondering. Ook hierin wil de ChristenUnie zich zeer kritisch opstellen om bij dit gevoelige onderwerp tot een voor iedereen aanvaardbaar beleid te komen. Zo maakt de ChristenUnie zich hard dat er geen sprake meer is, dat bij het ruimen van graven stoffelijke resten worden gecremeerd. Verder is er door de ChristenUnie een toezegging verlangd en gekregen van het college dat de mening van de burgers wordt onderzocht bij een nieuw fenomeen bij uitvaarten. Namelijk in plaats van het begraven van de overledene deze bij te zetten in een bovengrondse nissenwand.
Dus niet alleen de technische mogelijkheid krijgt de aandacht maar ook de ethische kwestie en de religieuze beleving van de bevolking. Indien zou blijken uit het onderzoek dat deze vorm bij het merendeel van de bevolking te gevoelig ligt en als ongewenst wordt ervaren dan zal onze fractie er sterk op aandringen in de kernen waar dit op weerstand stuit, deze mogelijkheid niet toe te laten. Om in de komende periode van 40 jaar in de begraafbehoefte te kunnen blijven voorzien zal op de begraafplaats aan de Tilburgseweg een uitbreiding moeten plaats vinden. Hiervoor is ca. 10.500 m² beschikbaar wat voldoende is om aan deze behoefte te kunnen voldoen. In het te verrichten onderzoek is door de ChristenUnie fractie aangedrongen dat daarin ook word onderzocht hoe groot deze begraafbehoefte zal zijn. Tevens is verzocht daarin mee te nemen de mogelijkheid van begraven boven elkaar. Ook in de natuurlijke afscheiding van het toekomstige deel van deze begraafplaats moet tijdig voorzien worden. Ook zal de ChristenUnie zich inspannen om bij een eventuele reconstructie van de N261 aan te dringen op een geluidswal ter afscherming van de verkeersgeluiden.
Tot slot blijft de ChristenUnie fractie aandringen op een renovatie van de Aula op de begraafplaats aan de Heistraat.
Koopzondagen:
De 2e kamerfractie van de VVD heeft recent weer een voorstel ingediend om het aantal koopzondagen verder uit te breiden. Eigenlijk is deze partij van mening dat de hele winkelsluitingswet op de helling moet en dat het wel of niet open zijn van winkels vrij gegeven moet worden en dat door marktwerking zal blijken in hoe dit in de praktijk uitpakt. Zowel de landelijke als de lokale ChristenUnie verzet zich hiertegen en wil een striktere toepassing en handhaving van de huidige winkelsluitingswet. Daarbij is het oneigenlijk toepassen van de wet onder het mom van toeristische stad of trekpleister een onbedoelde bijwerking van de huidige gang van zaken. De lokale ChristenUnie maakt zich er hard voor om niet tot verdere uitbreiding van het aantal koopzondagen te komen in deze regio en staat voor zover mogelijk een terugdringen hiervan voor. Daarbij wordt de ChristenUnie geïnspireerd door het Bijbelse principe van de zondagsheiliging. Ook behartigen wij hiermee de belangen van de kleine middenstand die niet tot nauwelijks kan opboksen tegen de concurrentiekracht van het grootwinkelbedrijf. De noodzaak om ongewild toch mee te doen aan deze koopzondagen ligt dan op de loer waardoor voor deze kleinere ondernemers een wekelijks rustmoment op zondag en een sociaal leven behoorlijk onder druk komt te staan.
Openbaar vervoer
Een steeds groter probleem wordt de bereikbaarheid en de ontsluiting van de kleinere Brabantse dorpen en woonkernen voor de inwoners die in belangrijke mate afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. De Brabantse fractie van de ChristenUnie is om die reden een actie gestart om te onderzoeken welke knelpunten er zoal zijn en op welke wijze de teruglopende dienstverlening van het openbaar vervoer zorgt voor problemen bij de diverse doelgroepen zoals ouderen, schoolgaande jeugd en mensen die niet beschikken over een auto en voor hun vervoer afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Via internet of een kaart kan men suggesties en opmerkingen opsturen die de provinciale fractie van de ChristenUnie/SGP in wil brengen in het debat over het openbaar vervoer.
(komt er vandaag nog een bus?)
Enkele opmerkingen die we tot nu toe zoal opvingen zijn;
- De aansluiting van de bussen is vaak problematisch.
- Ik kan wel op mijn stageadres komen maar 's avonds niet met het openbaar vervoer terugkomen.
- In de spits zitten de bussen overvol
- Ik zou wel met de bus naar school willen maar de tijden sluiten niet aan op mijn schooltijden.
- Bussen gaan maar één keer in het uur, als je net te laat bent kun je één uur wachten op de volgende bus.
6 Uit de provincie
EEN LAND DAT LEEFT, BOUWT AAN ZIJN TOEKOMST.
Vol belangstelling, en eigenlijk ook wel vol verwachting zat ik voor de buis. De presentatie van de Deltacommissie die zich gebogen had over de bescherming van Nederland op de lange termijn wilde ik toch niet missen. Voor de zomer werd ik ook zelf ‘gehoord' door de commissie. Ik had niet de illusie dat ik zou worden geciteerd maar je bent wel benieuwd of je je eigen ideeën terugvindt in het advies. En de impact van zo'n commissie is ook niet niks. De eerste Deltacommissie werd ingesteld na de watersnoodramp van 1953 en het advies van deze commissie heeft het zuidwesten van Nederland ingrijpend veranderd. Hermen Vreugdenhil
Maar mijn blik werd bij de presentatie gevangen door de ondertitel van het rapport: "Een land dat leeft, bouwt aan zijn toekomst." Eigenlijk wel een logische titel bij een bijzonder advies. Een advies dat niet ontstaan is omdat er een ramp gebeurd is, maar om te vermijden dat we ooit in een bedreigende situatie terechtkomen. Dat zie je toch niet vaak in de politiek.
Wat dan ook gelijk opvalt, is hoe verfrissend de daaropvolgende politieke discussie kan verlopen. Geen hoogdravende retoriek vol elkaar verwijten makende politici. Geen ‘stoere' maatregelen, de één nog inefficiënter dan de ander. Nee, een debat gevoerd vanuit de inhoud en met visie.
Als ik terugkijk op anderhalf jaar Statenlidmaatschap dan zouden dergelijke debatten in Den Bosch ook vaker gevoerd moeten worden. Maar in het komende politieke seizoen krijgen we weer volop kansen om belangrijke onderwerpen vanuit de inhoud en met visie te bespreken. Om te bouwen aan onze toekomst. Kansen die deels door de Statenfractie in het afgelopen jaar zelf zijn gecreëerd en waar we nu concreet op door kunnen pakken. Provinciale Staten Noord Brabant
Zo zullen we in de komende maanden de discussie aangaan over het nieuwe provinciaal ruimtelijk beleid voor Brabant. Dat moet resulteren in een nieuwe structuurvisie. Deze discussie is een vervolg op het debat over de invoering van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening. In dit debat heeft de Statenfractie het voortouw genomen om gemeenten een sterker rol toe te delen in de ruimtelijke besluitvorming. Zo kunnen zij samen met haar burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties een eerlijke afweging van belangen maken binnen de kaders die wij als provincie stellen. Daarnaast lopen we er niet voor weg om als provincie de regie te nemen als het belang erom vraagt. En u kunt ervan op aan dat wij de bescherming van de grondgebonden landbouw, de omslag van een eenzijdige groei en consumptie naar een eerlijk ondernemerschap en de bescherming van natuurwaarden hoog op de provinciale ruimtelijke agenda zullen houden.
We zullen in de komende maand ook de discussie voeren over de verbetering van de kwaliteit van het openbaar vervoer op het platteland. De ChristenUnie-SGP fractie heeft samen met een aantal lokale kiesverenigingen met de actie ‘OV landelijk gebied' dit onderwerp stevig in de Staten geagendeerd. De geluiden die je van reizigers tijdens zo'n actie hoort zijn ook niet mals. Van een adequaat basisvoorzieningen niveau is door alle bezuinigingen van de afgelopen jaren geen sprake meer. Terwijl doelgerichte mobiliteit essentieel is voor de leefbaarheid van de kernen. Voor de bereikbaarheid van scholen en de keus van jongeren om te kiezen voor de opleiding van hun keuze in plaats van de nog net bereikbare. De bus op het platteland waar ouderen van afhankelijk zijn om de winkel te bereiken of op de verjaardag van hun kleinkind te komen.
We zullen ook de discussie gaan voeren over de besteding van de vele miljoenen Essent gelden die vrijkomen bij de verkoop van de aandelen.Een motie die we voor de zomer hebben ingediend om eerst te kijken waar je het geld aan wilt besteden en dan pas te beslissen of je de aandelen al dan niet wilt verkopen en het geld voor die doelen wilt gebruiken heeft het net niet gehaald. Het is wel de aanzet geweest voor een investeringsagenda die na de zomer door de Staten wordt opgesteld. We zullen ons er hard voor maken dat het geld ook aan de juiste zaken besteed wordt.
Zo maar een aantal onderwerpen die vragen om een bredere scoop. Die vragen om politieke moed om soms tegen de wil van de meerderheid in vast te houden aan een oplossingsrichting die misschien pas op de langere termijn van grote maatschappelijke waarde blijkt.
De presentatie van de Deltacommissie is voorbij en ik werd niet geciteerd. Maar ik werd wel bevestigd in de juistheid van de politieke koers die wij als ChristenUnie bestuurders varen. Wij mogen politiek bedrijven vanuit de langetermijn visie zoals ons in de Bijbel is geopenbaard. Bij ons staat de ramp van de zondeval nog vers in het geheugen. En daarom is het onze belangrijkste taak om publieke en sociale gerechtigheid na te streven. Met de boodschap van Micha 6:8 "Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God." Om niet enkel economisch gewin na te streven en oog te hebben voor consumptieve behoeften. Zowel in de politiek als ons dagelijks leven. Ik moest weer denken aan de ondertitel van de Deltacommissie: een land dat leeft bouwt aan zijn toekomst. En aan díe toekomst bouw ik in het komende seizoen vanuit de Staten van Brabant ook weer graag praktisch mee.
Hermen Vreugdenhil
Statenlid ChristenUnie-SGP Noord-Brabant
7 Algemene ledenvergadering
Op D.V. maandag 24 november 2008 vindt er een algemene ledenvergadering plaats in zorgcentrum ‘Elzenhoven’ aan de Fazant 15 te Sprang-Capelle. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.
Deze vergadering zal voorafgaan aan de open vergadering van de steunfractie en de Waalwijkse raadsfractie en begint om 19.15 uur. De aansluitende vergadering van de steunfractie en de raadsfractie begint omstreeks 19.45 uur. Als u geïnteresseerd bent in de wijze waarop politieke standpunten en besluitvorming binnen de lokale ChristenUnie tot stand komen bent u ook voor deze aansluitende vergadering van harte welkom. Het gaat hierbij om lokale politiek die ook uw belangen kunnen raken.
Voor een actuele agenda van deze steunfractievergadering kunt u een e-mail versturen of telefoontje plegen met de fractievoorzitter Wim Dekker waarop u een agenda voor deze bijeenkomst zult ontvangen. jawidekker@home.nl0416-563444.
De reden van deze extra ingelaste vergadering is omdat het bestuur voornemens is het aantal bestuursleden met 1 bestuurslid uit te breiden en daarvoor statutair een ledenraadpleging noodzakelijk is. Tevens zal de begroting gepresenteerd en vastgesteld worden.
Agenda:
1. Opening
2. Vaststelling agenda
3. Verslag vorige ledenvergadering: 1-10-2008 (bijlage)
4. Bestuursverkiezing
Het bestuur stelt de algemene vergadering (AV) voor te besluiten per 24-11-2008 het aantal bestuursleden uit te breiden van vier naar vijf personen en Anne de Bruijn – van Helden, Kievit 74 te Sprang-Capelle te benoemen tot bestuurslid.
De volgende bepalingen worden hierbij in acht genomen:
Uit de statuten: Art. 8 lid 2: “Het bestuur bestaat uit een door de AV te bepalen aantal van tenminste drie en ten hoogste negen personen, die door de algemene vergadering worden benoemd.”
Uit het Reglement: Art. 3 lid 2: “Het bestuur kan worden verkozen uit een door de leden of het bestuur gedane voordracht, evt. vergezelt van een functieaanduiding. Lid 3. De bestuursfuncties worden door het bestuur onderling verdeeld, rekening houdend met de inhoud van de voordracht. Gekozen bestuursleden treden na een periode van vier jaar af en zijn terstond herkiesbaar.”
5. Begroting 2009. (zie bijlage)
Het bestuur heeft de begroting 2009 vastgesteld. De AV wordt voorgesteld deze goed te keuren.
Uit het Reglement: Art. 4: “Tot het besturen hoort in het bijzonder: e. Het vaststellen van de begroting en jaarrekening onder goedkeuring van de AV.”
6. Mededelingen bestuur.
7. Rondvraag
8. Sluiting.
Reacties op 'Nieuwsbrief nr 1 Christenunie de Langstraat'
Geen berichten gevonden
Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.