Orgelconcert Joop de Zwart in Sint-Jan op 10 februari 2024

Concert Joop de Zwart.jpgmaandag 05 februari 2024 17:07

U bent van harte uitgenodigd om dit moment van bezinning bij te wonen:

Op zaterdag 10 februari om 16:00 uur vindt een fraai concert plaats op het monumentale orgel van de Sint-Jan in Waalwijk. Dit keer wordt het concert uitgevoerd door de bekende Waalwijkse organist Joop de Zwart. Er worden werken ten gehore gebracht van onder andere Brahms en Bach. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis, na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Het concert wordt georganiseerd door de Vrienden van Sint Jan de Doper Waalwijk.

Joop de Zwart (1971) is geboren in Dinteloord, waar hij zijn eerste orgellessen kreeg aan de Roosendaalsche Muziekschool. Al vele jaren woont Joop inmiddels in Waalwijk, waar hij organist is van verschillende kerken: de Lutherse PKN-kerk in Heusden en de PKN-kerken van Waalwijk en Sprang. Hij volgde in zijn jeugd orgellessen bij Edward Gantevoort en Flip Veldmans en sinds een aantal jaren bij Véronique van den Engh. Zijn eigenlijke beroep is docent bij de Avans Hogeschool, waar hij met zijn achtergrond als bedrijfskundige lessen verzorgt. Daarnaast is hij filosoof/ethicus en in 2016 gepromoveerd op een proefschrift over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Iedereen welkom

Het orgelconcert op 10 februari is erg gevarieerd en zal een wat meditatief karakter hebben. Er zullen composities ten gehore worden gebracht van onder andere Brahms, Bach, Arvo Pärt en de Nederlandse componist Henk Andriessen. Deze composities zullen de prachtige klanken van het monumentale orgel in de akoestiek van de Sint-Jan volop tot hun recht laten komen. Iedereen is van harte welkom, de entree is zoals altijd gratis. Het orgelconcert van ruim een half uur start om 16:00 uur. Na afloop wordt gevraagd om een vrije gift ter dekking van de kosten van deze activiteit.

« Terug

Reacties op 'Orgelconcert Joop de Zwart in Sint-Jan op 10 februari 2024'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.