Winkels Waspik en Waalwijk elke zondag open

koopzpondagwoensdag 20 november 2013 19:52

Winkels in de kernen Waalwijk en Waspik mogen vanaf volgend jaar zelf bepalen hoeveel zondagen per jaar ze opengaan. Alleen in Sprang-Capelle blijven de winkels op zondag dicht.

Na een urenlange behandeling nam de Waalwijkse raad gisteren deze motie van VVD en Lokaal Belang met 19 tegen 8 stemmen aan. „We zijn enorm teleurgesteld. Dit is een bittere pil. Het pakt ongunstig uit voor onze achterban”, reageert CU-leider Van Helden.

Samen met SGP’er Tiemstra diende hij een motie in om de winkels in de drie kernen op zondag dicht te houden. „We hebben gewezen op de Bijbelse aspecten. Ervoor gepleit om de winkels op de dag des Heeren dicht te houden. Daarnaast hebben we geconstateerd dat kleine winkeliers de dupe worden van de zondagopenstelling en gewezen op de nadelen van de 24 uurseconomie.”

Het pleidooi van CU/SGP kreeg onvoldoende steun. Ook een voorstel van het CDA om de huidige situatie te handhaven –twaalf koopzondagen in Waalwijk en Waspik– sneuvelde.

Na een jaar wordt de regeling met betrokken partijen, waaronder de ondernemersvereniging, geëvalueerd. Een deel van de raad denkt dat winkeliers in Sprang-Capelle dan ook overstag gaan. Van Helden is daar niet zo bang voor. „Maar je weet niet waar dit toe leidt. Het hek is van de dam; we glijden steeds verder af.”

Volgens de CU-voorman leeft het onderwerp erg in Sprang-Capelle. „De tribune zat vol kerkmensen. Tiemstra en ik voelden ons erg gesteund. Jammer dat we dit besluit niet tegen hebben kunnen houden.”

« Terug

Reacties op 'Winkels Waspik en Waalwijk elke zondag open'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.